Translate

четвер, 8 жовтня 2020 р.

Уроки доброти в навчальному закладі «Джерело»





  4 жовтня відзначається  Всесвітній день захисту тварин .

Учні КЗ ЗСЗШІ «Джерело»  5-6 жовтня 2020 року  долучилися  до проведення Всеукраїнського уроку доброти про гуманне ставлення до тварин ​.  Педагоги  школи із задоволенням відгукнулися на  ідею проведення уроків доброти . Як привити любов до чотирилапих? Що таке відповідальне ставлення до песиків та котиків? Як уникнути проблем у спілкуванні з тваринами? На всі ці питання можна було отримати відповіді на «уроці доброти». Відповідно до вікової  категорії учнів упродовж 5-6 жовтня проведено 12 уроків доброти на різноманітні теми, а саме : «Друзі наші менші», «Мої хатні пухнастики», «Гуманне ставлення до тварин», «Урок доброти», « У світі тварин» та інші. 

Метою уроку  було виховання доброти у дітей,  відповідального ставлення до всього живого.  Учні 9-11 класів під час уроку розглядали  такі гострі проблеми, як-от: спричинення жорстокості тваринам, недоброзичливе та негуманне до них ставлення.  У 4-8 класах були обговорені питання уважного та дбайливого ставлення до тварин, поваги до їхнього життя, сприяння їхньому благу.  Школярі  4 класу розповідали про своїх домашніх улюбленців, з радістю демонстрували у класі їх фото, які принесли із собою до школи. Учні 1-3 класів переглядали фільми та виготовляли  з паперу саморобки тварин.

 Діти ще раз переконалися у тому, що відповідальне та гуманне ставлення до тварин, піклування про них робить наш світ кращим.

Педагоги школи-інтернату  «Джерело» упевнені, що виховання гуманного ставлення до тварин є важливою складовою етичного, культурного та екологічного виховання молоді. Найближчими до дітей тваринами в усі часи були собаки та коти. Саме вони найчастіше стають домашніми улюбленцями в українських родинах. Проте, необізнаність дітей щодо правил поведінки з тваринами (як домашніми, так і безпритульними) часто призводить до негативних наслідків: знущання над тваринами, зараження небезпечними хворобами, травмування та каліцтво дітей. Саме тому одним із важливих завдань педагогіки сьогодні є здійснення просвітницько-виховної діяльності щодо формування у молодого покоління гуманного та відповідального ставлення до природи і, зокрема, до тварин.

 






                     

              







Немає коментарів:

Дописати коментар