Translate

середу, 3 лютого 2021 р.

Всесвітній день боротьби проти раку в Запорізькій школі-інтернаті "Джерело"

 Щорічно 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, який започаткував «Міжнародний союз боротьби з онкологічними захворюваннями» (UICC).

З метою виховання здорового способу життя   серед учнів  в Запорізькій  школі-інтернаті  «Джерело» були проведені бесіди, диспути, під час яких старшокласники поповнили свої знання про причини виникнення онкологічних захворювань, їх протікання, а саме головне про  запобігання та профілактику цих захворювань.

 Лікар школи  Доценко Інна Вікторівна та вчитель біології  Супрун Мілена Володимирівна під час лекції закликали до  вибору здорового способу життя,  ранньої діагностики, якості життя та  вчасного лікування захворювань. Учні підготували виступи та презентації з проблемної теми «Онкологічні захворювання».

 Привертаючи увагу до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, вихованці усвідомили, що можна домогтися гарних результатів, а в деяких випадках і повного одужання.

Таким чином, якщо вести здоровий спосіб життя і грамотно проводити профілактику раку, ризик захворіти можна значно знизити, а лікування, яке було розпочате на ранніх стадіях захворювання, дає хороші результати і збільшує  шанси на довголіття.

Пам’ятайте! Рак — це не вирок. Це хвороба, з якою можна і необхідно боротись, яку можна і необхідно перемагати!



Немає коментарів:

Дописати коментар