Translate

вівторок, 10 грудня 2019 р.

Детективне розслідування на уроці біології в 7 класі для дітей з порушенням слухової функції.



В рамках атестації педагогічних працівників, 5 грудня  в спеціалізованій школі –інтернат «Джерело», вчителем біології Супрун Миленою Володимирівною  був проведений відкритий урок з біології у 7 класі для дітей з порушенням слухової функції  на тему: «Одноклітинні організми – збудники хвороб людини.»
Для кращого засвоєння  матеріалу  вчителька побудувала свій урок у формі детективного розслідування таємничої смертності великої кількості людей в одному місті, використовувала метод  моделювання та проєктної діяльності.
        Метою цього уроку було узагальнити, поглибити знання учнів про  різноманітність одноклітинних організмів, сформувати уявлення про паразитичних організмів – дизентерійну амебу та малярійного плазмодія як основних збудників хвороб людини, засвоїти знання про особливості їхньої будови та життєдіяльності, етіологію та патогенез хвороб, які вони спричиняють, основні правила, які допоможуть уникнути зараження



На уроці, під керівництвом вчителя, учні з захопленням  розповідали про свої проєкти. Чорна Вероніка моделювала  амебу   з різних матеріалів: целофанової рукавички, кришечок, ґудзиків.  Гур`янова Поліна демонструвала інфузорію  з пластиліну  на папері. Грицаєнко Роланд розповів  як можна розмножити інфузорії дома і показав фото звіт. 
Зазначимо, що урок пройшов динамічно, всі поставленні завдання були  успішно  виконані. Своїми чіткими та правильними відповідями учні показали,  що будуть дбайливо ставитися  до власного здоров’я,  дотримуватися  правил особистої гігієни, щоб не заразитися дизентерією та малярією.

Немає коментарів:

Дописати коментар